Μπαρουέν: Σημείο άφιξης και όχι εκκίνησης τα ευρωομόλογα

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 18:45
UPD:18:48
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

«Τα ευρωομόλογα είναι ένα σημείο άφιξης, όχι ένα σημείο εκκίνησης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, παρεμβαίνοντας στο διεθνές συμπόσιο με θέμα την «Ανάπτυξη του Αύριο».

Ο κ. Μπαρουέν ανέφερε ότι σημείο εκκίνησης είναι ο αγώνας, που κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να εκπληρώσουν «τους ανελαστικούς οικονομικούς στόχους, ώστε να μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα». «Υπάρχει μία τάξη των πραγμάτων, ένα χρονοδιάγραμμα, υπάρχουν διάφορα χρονικά στάδια να διανυθούν», πρόσθεσε αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγων.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωζώνη έχουν επαναφέρει τον δημόσιο διάλογο για τα ευρωομόλογα, που θέτουν τα χρέη των ασθενεστέρων οικονομικά μελών υπό την εγγύηση των ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως και Ιταλοί οικονομικοί αξιωματούχοι, ευνοούν παρόμοια εξέλιξη. Με τη σειρά τους, σειρά οικονομολόγων και αναλυτών φρονούν ότι πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο επίλυσης της κρίσης χρέους, ο οποίος είναι δυνατόν να ηρεμήσει τον «πυρετό» των χρηματαγορών.

Ωστόσο, τόσο η γερμανική, όσο και η γαλλική κυβέρνηση έχουν βάλει προς το παρόν τη συγκεκριμένη λύση «στον πάγο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα