Συνάντηση ΥΠΕΚΑ-ΣΕΒ με ατζέντα περιβάλλον και φορολογία

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 19:26

Η περιβαλλοντική πολιτική, αλλά και οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου με τη διοίκηση του ΣΕΒ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ εξέφρασε τη διάθεση να συνδράμει το έργο του υπουργείου σε ζητήματα όπως:

- Η εκπόνηση προδιαγραφών για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ),

- Η επικαιροποίηση της κατάταξης έργων και δραστηριοτήτων ως προς την τεκμαιρόμενη όχληση με γνώμονα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον χώρο των καθαρών τεχνολογιών

- Η αποτελεσματική αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων χωροταξικής φύσεως, με γνώμονα την αναπτυξιακή τους συνιστώσα,

- Η προσπάθεια εισαγωγής σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων.

Ο Σύνδεσμος χαιρέτισε την ψήφιση με ευρεία συναίνεση του νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, θεωρώντας ότι αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Επισημαίνει ωστόσο, ότι επείγει η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του σχετικού υποστηρικτικού πλαισίου.

Παράλληλα ζήτησε την απόσυρση των φορολογικών επιβαρύνσεων στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο φυσικό αέριο από 1ης Σεπτεμβρίου και στην ηλεκτρική ενέργεια πλήττει την ανταγωνιστική λειτουργία των επιχειρήσεων διακυβεύοντας την ίδια την επιβίωσή τους.

Σε δηλώσεις του τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Σύνδεσμος θα σταθεί σύμμαχος «σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ξεκάθαρου και σταθερού νομοθετικού περιβάλλοντος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον ασφαλή προγραμματισμό των επενδύσεών τους, κρίσιμων προϋποθέσεων για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα