Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 09:23

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κρίσιμες διαβουλεύσεις για «τελευταία ευκαιρία»".

"Δεσμεύσεις για επώδυνες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα εξασφαλίσουν μόνιμη μείωση των κρατικών δαπανών περιλαμβάνουν οι διαβεβαιώσεις που θα παράσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα με την καγκελάριο, Α. Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Ν. Σαρκοζί".

ΕΞΠΡΕΣ: "Συναγερμός σε Ε.Ε.-ΗΠΑ για το ελληνικό «ζήτημα»".

"Δυναμική παρέμβαση για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη με αφετηρία τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος πραγματοποίησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.Οι ΗΠΑ ζητούν από τους ηγέτες της Ευρώπης να επισπεύσουν τη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων διαχείρισης της κρίσης, η παράταση της οποίας επιτείνει την αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κόκκινος» συναγερμός. Σε ανοιχτή γραμμή Ε.Ε. - ΗΠΑ για την Ελλάδα".

"Αποφασιστική ήταν η νέα παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα, που ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα ανακόψουν την επιταχυνόμενη κρίση χρέους στην Ε.Ε. Με ειδική αποστολή στην Πολωνία για το Eurogroup της Παρασκευής ο Τ. Γκάιτνερ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέο διατλαντικό θρίλερ για το ελληνικό χρέος".

"Νέο διατλαντικό θρίλερ ανοίγουν τα επίμονα σενάρια περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε χθες το Βερολίνο να κατεβάσει -σε ρητορικό έστω επίπεδο- τους τόνους. Σε μία κίνηση, δε, που καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης ο Αμερικανός πρόεδρος στέλνει εσπευσμένα στην Ευρώπη και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι γκάιτνερ για να μετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα