Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 11:39

Πρόοδο στην ελληνική οικονομία διακρίνει ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Μάρκους Κέρμπερ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο κ. Κέρμπερ θεωρεί πάντως κατανοητή τη δυσπιστία έναντι της Ελλάδας. «Η παρούσα κρίση εμπιστοσύνης στη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να βγει από την κρίση και η αμφισβήτηση της ικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει τέλος στην κρίση είναι κατανοητές... Είναι λοιπόν μετά από 18 μήνες επίσης κατανοητό να επικρατεί ένας εκνευρισμός, κυρίως μάλιστα όταν έχουμε αλλαγές προσώπων στο διευθυντήριο της ΕΚΤ», αναφέρει.

Παρόλα αυτά, ο κ. Κέρμπερ εκτιμά ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Πιστεύει, ωστόσο, ότι η γερμανική κυβέρνηση, ως κυβέρνηση της σημαντικότερης χώρας της ΕΕ, έχει περισσότερες ευθύνες. «Η κα Μέρκελ γνωρίζει τι πρέπει να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Κέρμπερ τις ερμηνεύει ως έκκληση για μια καλύτερη αρχιτεκτονική στην ευρωζώνη και όχι ως απλή ρητορεία.

«Πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από απλή ρητορική. Είναι η επιθυμία για μια ενισχυμένη, μια καλύτερη αρχιτεκτονική, μια καλύτερη στατική της ευρωζώνης. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολιτική αντίδραση του υπουργού, η οποία είναι δικαιολογημένη, καθώς δίνει το έναυσμα για μια συζήτηση με θέμα την αρχιτεκτονική που χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να επόμενα χρόνια να γίνει σταθερότερο», αναφέρει.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα