ΥΠΕΚΑ: Επαφές στο Βερολίνο για την προώθηση επενδύσεων

Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 20:39

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη καθώς και η προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετέφερε στον κ. Σόιμπλε την «αταλάντευτη» πρόθεση της κυβέρνησης μας να προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από τη γερμανική πλευρά «η βούλησή να στηρίξει τη χώρα μας, το ευρώ στο πλαίσιο των αποφάσεων που από κοινού έχουν πάρει οι ηγέτες της Ευρωζώνης τον Ιούλιο».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο κ. Σόιμπλε ήταν ο πρώτος που πριν από αρκετούς μήνες είχε συζητήσει μαζί του την ανάγκη της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και είχε αναφερθεί στην αυτονόητη πρόταση να εξάγει η Ελλάδα καθαρή ενέργεια προς την Ευρώπη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε επίσης συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) υπό τον εκτελεστικό Διευθυντή Μάρκους Κέρμπερ.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συγκεκριμένα το σχέδιο εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, «project Helios». Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το σχέδιο «βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τη γερμανική κυβέρνηση, όσο και από τη γερμανική βιομηχανία».

«Συμφωνήσαμε να υπάρξει μια κοινή ομάδα η οποία θα επεξεργαστεί περαιτέρω τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου», πρόσθεσε ο υπουργός. Σημείωσε επιπλέον ότι με την έλευση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα, στις αρχές Οκτωβρίου, θα υπάρξει ειδική ενότητα συζητήσεων για τις χρηματοδοτικές διαστάσεις, τα ζητήματα κατασκευής και μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα