Σε ιστορικά χαμηλά ο δείκτης οικονομικού κλίματος στον τομέα πληροφορικής - τηλεπικοινωνιών

Στο δεύτερο τρίμηνο
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 12:52
UPD:13:36

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στις 58,4 μονάδες, χαμηλότερα κατά 10 μονάδες σε σχέση με την επίδοση του α' τριμήνου του 2011, αλλά και κατώτερα έναντι της αντίστοιχης περσινής (67,1 μονάδες).

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στον τομέα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΤΠΕ) στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στις 58,4 μονάδες, χαμηλότερα κατά 10 μονάδες σε σχέση με την επίδοση του α' τριμήνου του 2011, αλλά και κατώτερα έναντι της αντίστοιχης περσινής (67,1 μονάδες), σύμφωνα με το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Η τιμή αυτή βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από το μακροχρόνιο μέσο όρο της περιόδου 2000-2010, ο οποίος διαμορφώνεται στις 118 μονάδες. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα, ενώ οι εξασθενημένοι δείκτες όλων των επιμέρους κλάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία εξαγωγής του συνολικού δείκτη, δηλ. των Υπηρεσιών, του Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας, συμβάλλουν όλοι στην πτώση του.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί επίσης το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, επηρεάζοντας και αυτή αρνητικά το οικονομικό κλίμα στον τομέα ΤΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα