Ε.Ε.: Συμφωνία με ΕΚ για το «6 Pack» ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 14:40

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι, ο οποίος εκπροσωπεί την προεδρία της ΕΕ.

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι, ο οποίος εκπροσωπεί την προεδρία της ΕΕ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το σύνολο των έξι νομοθετικών κειμένων, γνωστό ως «6 Pack», εισάγει αυστηρότερες κυρώσεις για όσους αποκλίνουν από τους κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας της ευρωζώνης και προβλέπει μεγαλύτερη εποπτεία στις εθνικές οικονομικές πολιτικές.

Σε ανακοίνωσή του ο Ροστόφσκι αναφέρει ότι «εκπονήθηκε ένα πακέτο συμβιβαστικών προτάσεων σε μία εποικοδομητική συνεδρίαση» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χθες Τετάρτη.

Ο Πολωνός ΥΠΟΙΚ δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τη συμφωνία αυτή, η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί ανεπίσημα κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) που θα πραγματοποιηθεί στο Βρότσλαβ, στην Πολωνία, αύριο και μεθαύριο.

Ο Επίτροπος Ρεν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι αναμένει πως οι ευρωβουλευτές θα δώσουν την τελική τους έγκριση στο «6 Pack» σε ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο στις 28 Σεπτεμβρίου.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα