Hellas Power: Με επιθετική στρατηγική στην ενέργεια

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 10:34

To ενδιαφέρον του για την απόκτηση μέρους της ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα από funds του εξωτερικού, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Power, Βασίλης Μηλιώνης.

Παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους του Τύπου τη νέα εταιρεία, που αποτελεί τη μετεξέλιξη της Aegean Power, έπειτα από την πρόσφατη εξαγορά του ποσοστού (50%) που κατείχε σε αυτήν ο Δημήτρης Μελισσανίδης (Όμιλος Aegean), δήλωσε αισιόδοξος για την περαιτέρω διείσδυση του δυναμικού αυτού παρόχου στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, με κύριο «όπλο» του φθηνότερα ενεργειακά προϊόντα προς όφελος του καταναλωτή.

Στρατηγικός στόχος της νέας εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Μηλιώνη, είναι να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στον ενεργειακό κλάδο για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεχίζοντας να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Power, όσο και ο εμπορικός διευθυντής της, Βασίλης Βλαχογιάννης, έδωσαν έμφαση στον πελατοκεντρικό προσανατολισμό της εταιρείας, που αριθμεί, σήμερα, 116.480 κωδικούς τιμολογίων (58.834 εμπορικούς και 57.646 οικιακούς) και έχει θέσει ως εφικτή επιδίωξη, για το 2012, τις 500.000 -σημειωτέον ότι τα «ρολόγια» της ΔΕΗ είναι 7,5 εκατομμύρια.

Ο κύκλος εργασιών της πρώην Aegean Power, πέρυσι, ήταν 123 εκατ. ευρώ, ενώ, η πρόβλεψη για το τρέχον έτος βρίσκεται στα 225 εκατ. ευρώ (χωρίς κανένα δανεισμό).

Τα μεικτά κέρδη άγγιξαν το 2010 τα 7,5 εκατ. ευρώ και φέτος, υπολογίζεται να φθάσουν τα 10 εκατ. ευρώ (3 εκατ., περίπου, τα καθαρά).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα