Ε. Λικάνεν: Σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 11:30
UPD:11:35

Σοβαρή επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έρκι Λικάνεν, ενώ εκτιμά πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει πλήξει τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών της ευρωζώνης.

Σοβαρή επιδείνωση των προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία διαπιστώνει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έρκι Λικάνεν, ενώ εκτιμά πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει πλήξει τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών της ευρωζώνης.

«Για να παραμείνει η οικονομική επιβράδυνση προσωρινή, όπως έχει προβλεφθεί, θα πρέπει να τονωθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη. Αν όχι, υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστεί η οικονομία σε άλλη μια ύφεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας.

Όπως σημειώνει, οι κίνδυνοι για την για την ανάπτυξη είναι προς τα κάτω, ενώ έχουν μεταβληθεί και οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό. «Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα υψηλής αβεβαιότητας, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις», αναφέρει ο Λικάνεν.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα