Reuters: Μετά την τηλεδιάσκεψη οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 15:13
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ανακοινωθούν τα όποια επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2011, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο επικαλείται το Reuters.

«Από το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης θα εξεταστεί αν θα ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2011», είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Στην τηλεδιάσκεψη», πρόσθεσε, «θα εξεταστούν κυρίως η υστέρηση των φορολογικών εσόδων του 2011 και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2012. Η τρόικα πιστεύει ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας θα αποδώσει 1 δισ. (ευρώ) λιγότερα από ό,τι εκτιμούμε εμείς».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ από το νέο τέλος στα ακίνητα.

Ερωτηθείς για το τι είδους νέα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν, το κυβερνητικό στέλεχος είπε: «Είναι πολύ αργά για μέτρα μείωσης δαπανών, αρά είναι πιθανόν να μιλάμε για φορολογικά μέτρα».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 το απόγευμα, αντί για τις 3 μ.μ. όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό. Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα