ΣΕΤΕ: Στο 17% η φετινή συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 16:54

«Ο τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την κρίση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Αν. Ανδρεάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και εκτίμησε οτί για φέτος η συνεισφορά του στο ΑΕΠ θα είναι περίπου 17%.

«Ο τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της χώρας από την κρίση», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Στην παρέμβαση του τόνισε ότι φέτος ο τουρισμός κινείται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 10% στις αφίξεις και τα έσοδα και εκτίμησε ότι η συνεισφορά του στο ΑΕΠ θα είναι περίπου 17%.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν ληφθούν μια σειρά από μέτρα, το 2021 ο τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία 50 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Επιπλεόν, ο κ. Ανδρεάδης επανέλαβε το αίτημα για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 6,5% σε όλο το τουριστικό πακέτο. Παράλληλα, ζήτησε για μια ακόμη φορά μείωση των φόρων στα αεροδρόμια, αλλά και τη μείωση του σπατόσημου από το 22% που είναι σήμερα στο 11%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα