Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 09:20

* ΕΞΠΡΕΣ: "Πίεση για μέτρα άμεσης και... μόνιμης απόδοσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επαναλαμβάνεται σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας που ξεκίνησε χθες στις 7.22 μμ με αντικείμενο τον προσδιορισμό των μέτρων τα οποία θα διορθώσουν τις αποκλίσεις του εφετινού προϋπολογισμού και θα επιτρέψουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 χωρίς υπερβάσεις".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προς συμφωνία με τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, που ξεκίνησαν χθες στις 19.22 και διεκόπησαν στις 21.45 για να συνεχιστούν εκ νέου σήμερα ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για μισθούς, συντάξεις και απολύσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύωρο θρίλερ με την έκταση του "κουρέματος" σε μισθούς, συντάξεις καθώς και τον αριθμό των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα εξελίχθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς κάποιος να μπορεί να αποκλείσει και νέα φορολογικά μέτρα ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα απαιτεί δραστικό περιορισμό του Δημοσίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ταχύτατες και άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο ακόμα και χωρίς εργασιακή εφεδρεία με την κατάργηση των οργανικών θέσεων με στόχο την εξοικονόμηση 1,1 δισ.ευρώ απαίτησε η τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα