Στις 8 το βράδυ η νέα τηλεδιάσκεψη Ευ. Βενιζέλου - τρόικας

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 09:30
UPD:09:36

Στις 8 το βράδυ θα επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας.

Στις 8 το βράδυ θα επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας. Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε παραγωγική και ουσιαστική τη χθεσινή συζήτηση.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε πως η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, και πως χρειάζεται ακόμη κάποια δουλειά ώστε να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα την Τρίτη, έτσι ώστε τον Οκτώβριο να εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε πως το κλίμα στην τηλεδιάσκεψη ήταν καλύτερο του αναμενομένου. Σημείωσε επίσης πως το πιθανότερο είναι η ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνουν την Τετάρτη, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν περιορίστηκε στο να αναφέρει τα διαδικαστικά αναφορικά με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης και την επανάληψή της, ενώ δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την ουσία των συζητήσεων.

Στις 16:00 ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώση τη Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ ενώ στις 18:00 θα συμμετάσχει στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις τράπεζες στην Ολομέλεια της Βουλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα