Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 09:23

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο κοντά στη νέα δόση με βαρύ τίμημα μέτρων".

"Βαρύ πακέτο μέτρων με θύματα νοικοκυριά, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους φορολογούμενους, συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, ενώπιον του κινδύνου απώλειας της 6ης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, που θα άνοιγε το δρόμο για τη χρεοκοπία".

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιστρέφει η τρόικα για να «κλειδώσει» τα μέτρα".

"Επιστρέφουν στην Αθήνα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το «πακέτο» των μέτρων που θα διασφαλίσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2011, το 2012, αλλά και το 2013 και 2014".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η τρόικα επιστρέφει. Καταρχήν συμφωνία για τα νέα μέτρα".

"Συμφωνία επετεύχθη για τα μέτρα που θα ληφθούν φέτος. Η συζήτηση συνεχίζεται για τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν με τους προϋπολογισμούς 2012, 2013 και 2014. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα μέχρι και το 2014".

"Αφόρητες πιέσεις να «φορέσουν» οι έκτακτες εισφορές τον μανδύα της μονιμότητας αλλά και να σχηματοποιηθούν τα μέτρα μέχρι και το 2014 δέχθηκε χθες το υπουργείο Οικονομικών από την τρόικα σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεσμεύοντας -ταυτόχρονα- και την επομένη κυβέρνηση. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την οριστικοποίηση των μέτρων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα