Επιμένει υπέρ του ευρωομολόγου ο Μπαρόζο

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 11:40

«Η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να εξετάσουμε και αυτή την επιλογή», είπε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τη θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και της ενίσχυσης της οικονομικής και δημοσιονομική ενοποίησης επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να εξετάσουμε και αυτή την επιλογή», είπε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Δεν λέμε αυτό να γίνει άμεσα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί, αλλά δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την επιλογή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρόζο διευκρίνισε πάντως ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν μέρος του ζητήματος. «Δεν είναι πανάκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να εργασθούν για να αυξήσουν την οικονομική και δημοσιονομική ολοκλήρωση και να διασφαλίσουν μακροχρόνια σταθερότητα.

«Έχουμε μία νομισματική ένωση, αλλά δεν έχουμε ακόμη τα εργαλεία μίας πλήρους δημοσιονομικής και οικονομικής ένωσης. Αυτό θα πάρει χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία παραμένει αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγων, φοβούμενη ότι θα χάσει την κορυφαία πιστοληπτική της αξιολόγηση ΑΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα