Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 09:37

* ΕΞΠΡΕΣ: "«Κούρεμα» των συντάξεων και 30.000 στην εφεδρεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε βίαιη διόρθωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με νέο «πακέτο» σκληρών μέτρων, που επικεντρώνονται κυρίως στις συντάξεις και το μισθολογικό κόστος, προχώρησε η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταιγίδα μέτρων. Περικοπές ύψους 3,2 δισ. ετησίως".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας που έρχονται στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα και να εκταμιευθεί η έκτη δόση, η κυβέρνηση, χθες «κλείδωσε» το νέο πακέτο σκληρών μέτρων, πουθα αποφέρουν στα ταμεία του δημοσίου ύψους 3,2 δισ ευρώ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Η λίστα των μέτρων-φωτιά που συμφωνήθηκε με την τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου και των συντάξεων, εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων μέσα στο 2011 και επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ περιλαμβάνει η νέα «διάσωση» της χώρας, χωρίς κανένας από τους... διασώστες να μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απολύσεις και νέα δραστική περικοπή των εισοδημάτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα ύψη εκτινάσσεται η φορολογική επιβάρυνση των φυσικών προσώπων, με τη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, κάτω από το όριο της φτώχειας (6.897) και σε συνδυασμό με την κατάργηση δεκάδων φοροαπαλλαγών που θα ακολουθήσει με το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα