ΕΚΤ: Σε κίνδυνο το ευρώ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 12:53
UPD:12:57

Το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος απειλείται σοβαρά από τις αλόγιστες δαπάνες των κρατών μελών και τη συνεπαγόμενη δημοσιονομική κρίση, προειδοποιεί η ΕΚΤ σε πρόσφατη μελέτη της, την οποία συνυπογράφει και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιούργκεν Σταρκ.

Το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος απειλείται σοβαρά από τις αλόγιστες δαπάνες των κρατών μελών και τη συνεπαγόμενη δημοσιονομική κρίση, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε πρόσφατη μελέτη της, την οποία συνυπογράφει και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιούργκεν Σταρκ.

«Η γιγάντωση των δημοσιονομικών δαπανών στο σύνολο της ευρωζώνης και η δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται μεμονωμένα κράτη μέλη υπονομεύουν τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης», επισημαίνει η κεντρική τράπεζα.

Στην έκθεση, υπογραμμίζεται η ανάγκη για ενδυνάμωση της δημοσιονομικής διακυβέρνησης μέσω της ενίσχυσης της εισπραξιμότητας στις περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα