Κομισιόν: Ενίσχυση 2,9 εκατ.ευρώ για τους απολυμένους της Αldi

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 14:39
UPD:14:44

Tη χορήγηση στην Ελλάδα οικονομικής βοήθειας ύψους 2,9 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την ενίσχυση 642 εργαζομένων, οι οποίοι απολύθηκαν από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Αldi, πρότεινε η Κομισιόν. Η πρόταση υποβλήθηκε για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Σχολιάζοντας την πρόταση της Επιτροπής, ο αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ενταξη Επίτροπος, Λάζλο Αντορ, σημείωσε πως «οι Ελληνες εργαζόμενοι περνούν μία δύσκολη περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για την παροχή βοήθειας. «Τα χρήματα που προτείναμε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση», εκτίμησε, «θα βοηθήσουν τους εργαζομένους που απολύθηκαν από την ALDI στην Ελλάδα να βρουν νέα εργασία ευκολότερα και γρηγορότερα».

Το πακέτο βοήθειας του ΕΤΠ που προτάθηκε από την Επιτροπή, περιλαμβάνει επαγγελματικό προσανατολισμό και βοήθεια για την αναζήτηση εργασίας, κατάρτιση και επανακατάρτιση, προώθηση της επιχειρηματικότητας, υποστήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και επιδόματα κινητικότητας και αναζήτησης εργασίας.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 4,4 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα χρηματοδοτήσει τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα