Διαβεβαιώσεις για στήριξη αλλά και μηνύμα από τον Ολι Ρεν

«Δεν θα επιτραπεί ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας»
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 17:48
UPD:17:51

Επιμένει η Κομισιόν διά του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη, στέλνοντας μήνυμα εμμέσως πλην σαφώς και στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας πάντως πως δεν θα επιτραπεί «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της Ελλάδας ούτε έξοδός της από το ευρώ. (Φωτογραφία αρχείου)

Επιμένει η Κομισιόν διά του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη, στέλνοντας μήνυμα εμμέσως πλην σαφώς και στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας πάντως πως δεν θα επιτραπεί «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της Ελλάδας ούτε έξοδός της από το ευρώ.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσινγκτον, και αναφερόμενος στις διαφορές ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης χρέους, την ώρα που οι ΗΠΑ ζητούν νέα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημείωσε: «Η θέση της ΕΕ είναι σαφής. Η επιβράδυνση δεν αποτελεί αιτιολογία για να σταματήσουμε να βάζουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας».

Πρόσθεσε πως «αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», ενώ απευθυνόμενος στους «διακεκριμένους οικονομολόγους» που «ζητούν μια επιθετική ανάκαμψη» της οικονομίας, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι «σε ορισμένες χώρες δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμών» για κάτι τέτοιο.

Διαβεβαίωσε πάντως πως οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν μια «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της Ελλάδας, ούτε μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, γιατί αυτό «θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά» σε «ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση» με «σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία». «Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα