ΠΕΕΣΒΕ: Ταφόπλακα στην κοινωνική συνοχή τα νέα μέτρα

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 21:51

«Η ελληνική κοινωνία και ο εμπορικός κόσμος δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των νέων μέτρων. Μπαίνει ταφόπλακα στην κοινωνική συνοχή και υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (Π.Ε.Ε.Σ.Β.Ε.), Κλ. Σαλλιαρέλης, που εκπροσωπεί 12.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αφορμή τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή.

Σε δήλωση του ο κ. Σαλλιαρέλης αναφέρει: «Η αγωνία μας για την πορεία του τόπου και της οικονομίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Εμείς οι έμποροι και ειδικότερα όσοι ασχολούνται με την οικοδομή, έχουμε διαπιστώσει πρώτοι τις τεράστιες επιπτώσεις της κρίσης.

Ελπίζω το υπουργείο οικονομικών να αντιληφθεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος. Η μία εμπορική επιχείρηση μετά την άλλη βάζουν λουκέτο, τα κρούσματα αυτοκτονιών αυξάνονται και ο αριθμός των ανέργων μεγαλώνει.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δυστυχώς θα βάλουν οριστική ταφόπλακα στο ελληνικό εμπόριο και στην οικοδομή. Το τέλος των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, η νέα μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου και όλα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση πλήττουν βάναυσα το εισόδημα των Ελλήνων και την κοινωνική συνοχή.

Πλέον οι επιχειρήσεις μεταναστεύουν στο εξωτερικό, οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και όλοι βλέπουν ότι τα πρωτοφανή μέτρα δεν θα φέρουν τίποτε άλλο από λουκέτα, ύφεση και νέα τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς όμως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι τα οριστικά και κυρίως δεν είναι αυτά που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση. Σύντομα η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο χτύπημα στην ελληνική οικονομία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα