Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 10:37

Τάσεις ανάκαμψης παρατηρούνται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τάσεις ανάκαμψης παρατηρούνται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της προηγούμενης συνεδρίασης. Το επενδυτικό κλίμα τόνωσε η δέσμευση των υπουργών Οικονομικών της G20 να δράσουν συντονισμένα για τη στήριξη των χρηματοοικονομικών αγορών.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, οι ΥΠΟΙΚ της G20 τονίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να προωθηθεί η μείωση των ελλειμμάτων μέσω αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στις 10:15 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,5% στις 879,96 μονάδες, έχοντας σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης του 4,7% την Πέμπτη.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε άνοδο 0,3%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κέρδιζε 0,6% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,4%.

Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες και έχουν έκθεση στο κρατικό χρέος προβληματικών χωρών της ευρωζώνης. Οι μετοχές των Societe Generale, Credit Agricole και BNP Paribas ενισχύονται μεταξύ 1,9% και 3,9%.

«Είναι ένα ράλι ανακούφισης και οι επενδυτές προτιμούν ορισμένες μετοχές που είναι πολύ φτηνές», παρατηρεί trader της ETX Capital.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα