Vivendi Universal : Πώληση περιουσιακών στοιχείων

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 09:57

Στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων, αξίας πέντε δισ. ευρώ (4,9 δισ. δολ.) ενδέχεται να προχωρήσει η Vivendi Universal S.A., μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την Τετάρτη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναδιάρθρωση της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας μέσων στον κόσμο, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Η διοίκηση, αναμένεται να επαναφέρει το σχέδιο πώλησης του τμήματος εκδόσεων της εταιρείας, αξίας τριών έως τεσσάρων δισ. ευρώ, καθώς και του τμήματος λογισμικού της, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει και την πώληση του τμήματος τηλεόρασης στη News Corp., αντί ενός δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Merrill Lynch & Co., Neil Blackley, σε έκθεσή του, την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτό που ενδιαφέρει σήμερα, είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Daniel Dourmap, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. ευρώ σε μετοχές με την Banque Populaire Asset Management στο Παρίσι, στις οποίες περιλαμβάνονται και μετοχές της Vivendi.

Οι μετοχές της εταιρείας, έχασαν ποσοστό 6%, φθάνοντας στα 13 ευρώ στο Χρηματιστήριο στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή. Συνολικά, υποχώρησαν φέτος κατά 79%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών που συγκροτούν τον δείκτη Dow Jones Stoxx 50 στην Ευρώπη. Το 2000, οι μετοχές της Vivendi, είχαν φθάσει στα 150 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα