Περισσότερα έξοδα μετά την κυκλοφορία του ευρώ, λένε οι μετανάστες καταναλωτές

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 10:43

Οι μετανάστες καταναλωτές πιστεύουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί, μετά την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ και επομένως ξοδεύουν περισσότερα τώρα απ' ό,τι ένα χρόνο πριν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), στην οποία το 87% των ερωτηθέντων μεταναστών απάντησε ότι θεωρεί πως οι τιμές σε ευρώ είναι λόγω της στρογγυλοποίησης, υψηλότερες εκείνων που ήταν πριν σε δραχμές. Ποσοστό 74% των μεταναστών καταναλωτών, απάντησε ότι εμπιστεύονται τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα για τις αγορές τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 24 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου και κάλυψε την περιοχή της Αττικής (70% των ερωτηθέντων), της Θεσσαλονίκης (το 20% των ερωτηθέντων) και της Κρήτης (το 10% των ερωτηθέντων στα Χανιά και το Ηράκλειο). Οι ομάδες μεταναστών που ερωτήθηκαν ήταν Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Ουκρανοί.

Το σύνολο των 1.245 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκε κατά 63% από γυναίκες και κατά 37% από άνδρες. Οι ερωτηθέντες ηλικιακά ήταν κατά 51% έως 30 ετών, κατά 36% μεταξύ 30 και 50 ετών και κατά 13%, άνω των 50 ετών.

Σημειώνεται, ότι, τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι μια ενδεικτική τάση των πελατών των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΛΠΕ και δεν αποτελούν στατιστικό δεδομένο, ούτε έχουν επιστημονική αξία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα