Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 09:17

* ΕΞΠΡΕΣ: "Προσήλωση στις δεσμεύσεις με αποκρατικοποιήσεις 4 δισ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό τη σκιά της δραματικής έκκλησης του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τ.Γκάιτνερ ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας θα υπάρξει σειρά πτωχεύσεων και άλλων χωρών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε από την Ουάσιγκτον πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της".

* Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμο 7ήμερο. Υπό όρους η επιστροφή της τρόικας-Ζητούν γραπτή δέσμευσης για τα μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "βέβαιος ότι η τρόικα επιστρέφει και θα εκταμιευτεί η 6η δόση εμφανίστηκε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ. Ωστόσο μετά τη συνάντηση με την Κρ.Λαγκάρντ δήλωσε πως αν δεν κάνουμε θυσίες η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται σε κίνδυνο".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ΔΝΤ άνοιξε το δρόμο για επάνοδο της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει "δεσμεύσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλο, για την πιστή τήρηση του προγράμματος ζήτησε χθες η ηγεσία του ΔΝΤ προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συζητήσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η τρόικα θα επιστρέψει το πιθανότερο αυτή την εβδομάδα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα