Προσφυγή κατά των έκτακτων φόρων εξετάζει η ΕΣΕΕ

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 11:04

Το ενδεχόμενο προσφυγής κατά των έκτακτων φόρων εξετάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), διαμηνύοντας πως «οι Έλληνες έμποροι θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσο στα νέα μέτρα ανεξέλεγκτης πτώχευσης της αγοράς».

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με τη διευρυμένη συμμετοχή των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων, για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, με σκοπό να αξιολογηθεί κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής για αναστολή καταβολής των έκτακτων φόρων και να αποφασιστούν όλοι οι δυνατοί τρόποι αντίδρασης που θα εκφράζουν την αγανάκτηση των μικρομεσαίων εμπόρων στα νέα εξωπραγματικά μέτρα.

Στην σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για «φορολογικό παραλογισμό» και «μέτρα πανικού» που έχουν φέρει τους ανθρώπους της αγοράς στα όρια της ψυχολογικής αντοχής τους και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία για να «περάσει» τα νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα.

«Όμως», σημειώνει, «αυτός είναι ο λιγότερο επιτυχής τρόπος για να νομιμοποιηθεί ένα πρόγραμμα σκληρών κοινωνικών και οικονομικών μέτρων. Ο κόσμος χρειάζεται να πειστεί ότι πράγματι υπάρχει βιώσιμη διευθέτηση του χρέους και χρησιμότητα στην εφαρμογή των μέτρων και όχι να αναγκαστεί να τα δεχθεί επειδή φοβάται και εκβιάζεται».

Τέλος, με αφορμή δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «επίσημες "προφητείες" για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας μας και τη μετατροπή της σε Αργεντινή του 2001, το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν με εικόνες πείνας και δυστυχίας ένα πολύ αρνητικό και φοβικό κλίμα που ήδη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ενώ εκτιμάται πως θα ήταν προτιμότερο οι πολιτικοί να μην πειραματίζονται άλλο με την ψυχολογία των Ελλήνων και να μην χρησιμοποιούν «βαρείς» χαρακτηρισμούς που θίγουν και προκαλούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα