Ολι Ρεν: Υπό εξέταση το ενδεχόμενο ενίσχυσης του EFSF

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 12:21

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με συμπληρωματικά μέσα, πέραν εκείνων που αποφασίσθηκαν τον Ιούλιο, εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, όπως αποκαλύπτει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με συμπληρωματικά μέσα, πέραν εκείνων που αποφασίσθηκαν τον Ιούλιο, εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, όπως αποκαλύπτει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιες για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους αναφέρονται σε ενδεχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας, ο κ. Ολι Ρεν απάντησε το Σάββατο ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αντιμετωπίσει χρεοκοπία».

Οι Ευρωπαίοι δεν θα το επιτρέψουν, διότι αυτό θα προκαλούσε τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι αναγκαία «η ενίσχυση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της ευρωζώνης», ανακοινώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν το θέμα κατά τη διάρκεια της επόμενης συνόδου τους στο Λουξεμβούργο, στις αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα