Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 19:25
UPD:20:15

Με άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες, εν μέσω προσδοκιών για ανάληψη νέας δράσης από πλευράς πολιτικών αλλά και κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αναχαιτιστεί η διάχυση της κρίσης σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ωστόσο, οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση επέφερε πλήγμα στις μεταλλευτικές εταιρείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με κέρδη 1,7% στις 897,38 μονάδες.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών στον τραπεζικό κλάδο ήταν τα ιταλικά πιστωτικά ιδρύματα, με την Intesa Saopaolo να σημειώνει άνοδο 8,3%.

Σήμερα, άλλος ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Αυστριακός Έβαλντ Νοβότνι, επιβεβαιώνει ότι η ΕΚΤ φαίνεται πως οδηγείται σε αναδίπλωση της αυστηρής της πολιτικής, λόγω της αισθητής επιδείνωσης των προοπτικών ανάπτυξης των οικονομιών του ευρώ. Ο κ. Νοβότνι φέρεται να μην απέκλεισε μειώσεις των βασικών επιτοκίων στην ευρωζώνη.

«Η ΕΚΤ δε δεσμεύεται εκ των προτέρων, ως εκ τούτου μειώσεις επιτοκίων της δεν μπορεί, από τούδε, να αποκλειστούν» φέρεται να είπε ο Νοβότνι σε εκπρόσωπο της κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OenB).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα