Ομπάμα: Η ευρωπαϊκή κρίση «τρομάζει» τον κόσμο

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 22:21
UPD:27/09/2011 09:02

Νέα έμμεση παρότρυνση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν πιο άμεσα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Νέα έμμεση παρότρυνση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σε σχετική του αναφορά από το Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η Ευρώπη διέρχεται μια οικονομική κρίση που «τρομάζει» τον κόσμο και η οποία συμβάλλει στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Σημείωσε μάλιστα ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν κατόρθωσαν να επουλώσουν τις πληγές από την κρίση του 2007, ενώ δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις προκλήσεις του τραπεζικού τους συστήματος και σε αυτό, συνέχισε, ήρθε να προστεθεί και το ζήτημα της Ελλάδας.

Παρατήρησε πάντως ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης καταβάλλουν «υπεύθυνες» προσπάθειες για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, αλλά δεν ενεργούν όσο «γρήγορα» απαιτείται.

Την ελπίδα του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί γρήγορα για την επίλυση της κρίσης του χρέους επανέλαβε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

REUTERS
Ομπάμα: Η κρίση στην ευρωζώνη «τρομοκρατεί» τον κόσμο

O Oμπάμα για την κρίση στην Ευρωζώνη

«Έχουμε ένα πολύ απλό μήνυμα για την Ευρώπη και νομίζω ότι (οι Ευρωπαίοι) κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση(...): Ισχυρότερη δέσμευση για την ενίσχυση των προσπαθειών ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC επισήμανε ότι «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, άκουσαν ολόκληρο τον κόσμο να λέει ότι οφείλουν να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουν τη διαβεβαίωση ότι προτίθενται και έχουν την ικανότητα να ανασχέσουν την κρίση».

Σύμφωνα με τον Τίμοθι Γκάιτνερ, η ευρωπαϊκή κρίση «έχει αρχίσει να πλήττει την οικονομική ανάπτυξη παντού, σε χώρες τόσο απομακρυσμένες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κορέας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσιγκτον, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα ενέτειναν τις πιέσεις για ταχύτερη ανάληψη δράσης εκ μέρους της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπίσει η κρίση χρέους.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα