Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις συγχωνεύσεις φορολογικών υπηρεσιών

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 11:33

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση και συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση και συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Παπαδημούλης κάνει λόγο για ανικανότητα του υπουργείου Οικονομικών να ολοκληρώσει την μηχανοργάνωση των εφοριών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στους φορολογούμενους και τους λογιστές των περιοχών όπου καταργούνται φορολογικές υπηρεσίες και τμήματα εφοριών.

Για τους λόγους αυτούς ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:

- Πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, από την κατάργηση υπηρεσιών και τμημάτων;

- Οι οργανικές θέσεις των εφοριακών που υπηρετούν σε εφορίες και τμήματα που καταργούνται, θα μεταφερθούν στις υπηρεσίες του Υπουργείου που θα μεταφερθεί και η σχετική αρμοδιότητα;

- Η επιλογή των ελεγκτών για το νέο κλάδο, θα γίνει με γραπτό αδιάβλητο διαγωνισμό ή με άλλες διαδικασίες υποκειμενικών και αδιαφανών κριτηρίων;

- Σχετικά με το περιεχόμενο του εγγράφου, υπήρξε διάλογος με την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. , με τους τοπικούς συλλόγους Εφοριακών, με φορείς της Αυτοδιοίκησης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ή άλλους φορείς; Αν ναι, να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα των φορέων αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα