Συνάντηση της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προετοιμάζεται, ώστε να αποφασιστούν κοινές δράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, που επίσης προτρέπει τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της να συνεργαστούν με τους τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αντιμετώπισης και αντίδρασης απέναντι στο σύνολο των μέτρων που βυθίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην ύφεση.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόσφατα απέστειλε προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους υποδείγματα δηλώσεων επιφύλαξης «για όσα από τα μέλη της καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων, γνωρίζοντας ότι, το λιγότερο, η υποβολή των δηλώσεων επιφύλαξης είναι, από μόνη της, μια πράξη συλλογικής αντίδρασης και διαμαρτυρίας, που έχει τη δική της αυξημένη πολιτική σημασία».
Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζητώντας να συζητηθεί άμεσα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της "πρότυπης δίκης", όπως προβλέπει ο ν. 3900/2010.
«Θεωρούμε ότι είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος για μια ευρύτερη συνεργασία των κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα ο εμπορικός κόσμος και κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται την υποστήριξη των επιστημονικών φορέων της χώρας, προκειμένου να αντιδράσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά σε αυτή την απροσχημάτιστη επίθεση που δέχεται η επιχειρηματικότητα, οι οικονομίες χρόνων -εάν έχουν απομείνει- και το εισόδημά μας», υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.
Οπως υποστηρίζει, ο συνεχώς κλιμακούμενος φορολογικός παροξυσμός έχει φέρει τους ανθρώπους της αγοράς στα όρια των αντοχών τους, καθώς οι οικονομικές εφεδρείες τους έχουν εξαντληθεί προ πολλού, ενώ «η αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, εκτός ότι αγνοεί βασικές δαπάνες επιβίωσης, δείχνει περίτρανα ότι τα μέτρα δεν έχουν ούτε όριο, ούτε τέλος».