Κομισιόν: Εποικοδομητική η συμβολή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 17:33
UPD:17:35
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Εποικοδομητική» κρίνει η Κομισιόν τη συμβολή του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, στη δημόσια συζήτηση για το ευρωπαϊκό χρέος και τους κινδύνους διάδοσης της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τίμοθι Γκάιτνερ κάλεσε την Δευτέρα τους Ευρωπαίους να ενισχύσουν τις δράσεις τους και να θέσουν σε εφαρμογή ένα «πιο ισχυρό» πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Κληθείς να σχολιάσει τις συστάσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, χαρακτήρισε «ζωτικής» σημασίας τη διατήρηση του διατλαντικού διαλόγου.

Ο Όλι Ρεν θεωρεί «ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συμβολή του κ. Γκάιτνερ», επισήμανε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη κι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ΗΠΑ «δεν συμφωνούν κατ' ανάγκη στα πάντα», οι Ευρωπαίοι εκτιμούν «το ενδιαφέρον και την υποστήριξη» που εκφράζει η Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντέτεινε ότι «τα προβλήματα της Ευρώπης δεν είναι η αιτία των προβλημάτων των ΗΠΑ» έστω και αν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει το αντίθετο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα