Τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ ζήτησε συζήτηση σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων, μετά τις αντιδράσεις τις οποίες πυροδοτούν οι προωθούμενες αλλαγές στο ισχύον καθεστώς.
Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, η συγκέντρωση αποδείξεων δεν «χτίζει» πλέον το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, ενώ στο εξής θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν, με βάση το σχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου, περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση και σε κυβερνητικό και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Τάχθηκε πάντως υπέρ της συλλογής των αποδείξεων, η οποία, όπως είπε, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ακόμη ότι το έλλειμμα πρέπει να συντριβεί με κάθε μέσο και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών.
Επιτέθηκε παράλληλα στη ΝΔ και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε να πουλήσουμε τσαμπουκά στην τρόικα».
Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ταξί, ενώ για τα συνδικάτα ανέφερε ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».
Απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, τονίζοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική.
Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί, σημειώνοντας ωστόσο πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας.