Εδραση: Αναβολή της συζήτησης για τη συμφωνία συνδιαλλαγής

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 13:18

Την αναβολή της συζήτησης επί της αίτησης της Έδραση - Χ. Ψαλλίδας, για επικύρωση της συμφωνίας συνδιαλλαγής ανάμεσα στην εταιρεία και την πλειοψηφία των πιστωτών της, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ποσοστό 75% επί του συνόλου των απαιτήσεων κατ' αυτής, αποφάσισε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, κατά τη συγκεκριμένη δίκη παρενέβησαν προσθέτως υπέρ της εταιρείας και 153 εργαζόμενοι αυτής, ζητώντας την επικύρωση της συμφωνίας συνδιαλλαγής, ενώ 60 πιστωτές της εταιρείας (εργαζόμενοι, πρώην εργαζόμενοι και προμηθευτές) παρενέβησαν κατά της επικύρωσης.

Το δικαστήριο, ικανοποιώντας αίτημα 54 εκ των ως άνω 60 πιστωτών της εταιρείας και παρά το αίτημα των 153 εργαζομένων αυτής και των λοιπών πιστωτών της, οι οποίοι ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία και η συζήτηση της ως αίτησης, ανέβαλε τη συζήτηση της αίτησης αυτής για την επικύρωση της συμφωνίας συνδιαλλαγής προκειμένου αυτή να συνεκδικαστεί κατά τη δικάσιμο της (01.02.2012) με την αίτηση των ως άνω 54 προσώπων περί πτώχευσης της εταιρείας και παρά το γεγονός ότι η αίτηση αυτή είχε ασκηθεί μόλις μία ημέρα πριν την δικάσιμο της 28.09.2011, προφανώς με παρελκυστικό σκοπό, αναφέρει η Έδραση.

Σημειώνεται ότι με την υπ' αριθμ. 901/10 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί ανοίγματος της διαδικασίας συνδιαλλαγής, προστατεύεται η εταιρεία και απαγορεύεται η κήρυξή της σε κατάσταση πτώχευσης.

«Δεδομένου ότι η εταιρεία έχει ήδη επιτύχει, με τη στήριξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων της, την υπογραφή συμφωνίας με την πλειοψηφία των πιστωτών της, που την καθιστά βιώσιμη, καθώς εξασφαλίζει την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της, την άντληση νέων κεφαλαίων, την εγγυοδοσία τραπεζών για την ανάληψη και εκτέλεση νέων έργων, η ανωτέρω αναβολή, που δεν προάγει τα συμφέροντα των πιστωτών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και προμηθευτών της, δεν αναμένεται να ανακόψει την πορεία της προς την εξυγίανση της», καταλήγει η Έδραση στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα