Γ. Κουτρουμάνης: Τα ομόλογα των Ταμείων δεν εντάσσονται στο «κούρεμα»

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 13:19
UPD:13:45

Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης τις αιτιάσεις ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν εξαναγκαστεί να ενταχθούν στο «κούρεμα» του 20%, βάσει της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης τις αιτιάσεις ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν εξαναγκαστεί να ενταχθούν στο «κούρεμα» του 20%, βάσει της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ανταλλάσσουν τα ομόλογά τους στην ονομαστική τους αξία, προκειμένου να διασφαλίσουν την περιουσία τους.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Γ. Κουτρουμάνη

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Γ. Κουτρουμάνη

«Από τη μια σύρατε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να μπουν στο ''κούρεμα'' με ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν σε 30 χρόνια και την ίδια ώρα προχωράτε και σε εσωτερικό ''κούρεμα'', καλώντας τους μεγαλοοφειλέτες να καταβάλουν μειωμένες τις οφειλές τους κατά 80%», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Στους μεγαλοοφειλέτες δεν χαρίζουμε, αλλά κάνουμε έκπτωση στα πρόσθετα τέλη», απάντησε ο κ. Κουτρουμάνης. Υπογράμμισε ακόμη ότι για πρώτη φορά υπάρχει καθολική εφαρμογή του προγράμματος είσπραξης των οφειλών και ότι το μέτρο αποδίδει, καθώς, όπως είπε, μεγαλοοφειλέτες που δεν είχαν πληρώσει τα 10 τελευταία χρόνια προσέρχονται στα ασφαλιστικά ταμεία για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως είπε ο υπουργός, αποτυχία θα ήταν αν η κυβέρνηση δεν μπορούσε να καταβάλει τις συντάξεις.

Την αντίδραση του υπουργού Εργασίας προκάλεσαν επίσης οι επικρίσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει διαρκές κώλυμα και δεν έχει έρθει να απαντήσει στη Βουλή εδώ και τέσσερις μήνες».

«Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει πολλές φορές σε ερωτήσεις και είναι από τους πρωθυπουργούς που εργάζεται όσο κανείς και αντιμετωπίζει προβλήματα στη χώρα που ποτέ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν έχουμε αντιμετωπίσει» αντέτεινε ο κ. Κουτρουμάνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα