Προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2008 οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 14:04
UPD:15:14

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η νέα συρρίκνωση της μεταποίησης στην Κίνα και η απρόσμενη άνοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη αναζωπύρωσαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η νέα συρρίκνωση της μεταποίησης στην Κίνα το Σεπτέμβριο και η απρόσμενη άνοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον ίδιο μήνα αναζωπύρωσαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το επενδυτικό κλίμα έπληξαν και τα απογοητευτικά στοιχεία για το λιανεμπόριο στη Γερμανία. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,9% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο έναντι πτώσης 0,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

«Τα στοιχεία για τις γερμανικές λιανικές πωλήσεις ήταν απογοητευτικά, έτσι υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη νέα οικονομική επιβράδυνση. Επιπλέον, παραμένει το πρόβλημα του κρατικού χρέους», παρατηρεί αναλυτής της Citi.

Στις 13:43 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 2% στις 914,75 μονάδες, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers πριν από τρία χρόνια.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 1,7%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 2,9% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα