Ελλάκτωρ: Στην Qatar Holdings το 7,07% της European Goldfields

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 09:49
UPD:10:01

Σε συμφωνία για την πώληση στην Qatar Holding 13 εκατ. μετοχών της European Goldfields, δηλαδή ποσοστού 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 δολαρίων Καναδά, προέβη το Σάββατο η AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD, 100% θυγατρική της Ακτωρ ΑΤΕ.

Μετά την ανωτέρω συναλλαγή, το ποσοστό συμμετοχής της AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD στην European Goldfields διαμορφώνεται σε 12,2%, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 δολάρια Καναδά ανά μετοχή.

«Η ανωτέρω συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ, τόσο για την διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η Α' φάση του έργου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου ποσού 600 εκατ. δολ. ΗΠΑ, και αντίστοιχα με 150 εκατ. δολάρια ΗΠΑ από τους υφιστάμενους μετόχους», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ελλάκτωρ, η επιχειρηματική αυτή κίνηση αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός Έργου το οποίο θα είναι Σταθμός στην αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ ΑΤΕ και της Qatar Holding.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα