Στην τελική ευθεία οι άδειες της κινητής

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 14:04

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και συγκεκριμένα για τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η διαγωνιστική διαδικασία οριστικοποιήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι δε πλήρως συμβατή με το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο και ειδικότερα με τις αναθεωρημένες Οδηγίες- Πλαίσιο και Αδειοδότησης δικτύων και υπηρεσιών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, εάν στη διαγωνιστική διαδικασία για τη φασματική περιοχή των 900 MHz λάβουν μέρος έως τρεις εταιρίες, τότε θα χορηγηθούν σε αυτές, στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, εύρους ζώνης από 5 μέχρι 7,5 MHz, που έχουν ήδη δεσμευθεί. Εάν λάβουν μέρος τέσσερις συμμετέχοντες, τότε θα χορηγηθούν δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 5 MHz και εάν λάβουν μέρος περισσότεροι από τέσσερις τότε δεν υπάρχει προηγούμενη δέσμευση για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η κατάθεση των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα