Τα διεθνή ΜΜΕ για το Eurogroup

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 11:57
UPD:12:21

Την απόφαση του Eurogroup να αναβάλει τις αποφάσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα καλύπτουν με ρεπορτάζ τους πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Την απόφαση του Eurogroup να αναβάλει τις αποφάσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα καλύπτουν με ρεπορτάζ τους πολλά διεθνή ΜΜΕ.

«Η ευρωζώνη καθυστερεί την απόφαση για την επόμενη δόση στην Ελλάδα», τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα στην κεντρική σελίδα του ιστότοπου του BBC. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καθυστέρησαν την απόφαση σχετικά με την αποταμίευση της επόμενης δόσης των μετρητών διάσωσης της Ελλάδας. Ακολούθησε την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι δεν θα φτάσει το φετινό στόχο μείωσης του ελλείμματος, κάτι που οδήγησε σε πτώση τις μετοχές τη Δευτέρα», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Οι μετοχές παγκοσμίως υποχωρούν λόγω των φόβων για την Ελλάδα και τις τράπεζες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ιστοσελίδας του Reuters. «Οι μετοχές παγκοσμίως υποχώρησαν σε νέα χαμηλά 15μήνου ενώ το δολάριο πλησίασε υψηλά εννιαμήνου εν μέσω αυξανόμενων αμφιβολιών σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποφύγει μία χρεοκοπία που θα πυροδοτούσε τεράστια τραπεζική κρίση στην Ευρώπη και θα επιτάχυνε την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση», αναφέρει.

«Οι υπουργοί της ευρωζώνης αρνούνται την άμεση διάσωση της Ελλάδας» επισημαίνει η Guardian, προσθέτοντας «οι υπουργοί Οικονομικών ανέβαλαν για τον επόμενο μήνα οποιαδήποτε απόφαση για να δώσουν το πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης 8 δις.ευρώ στην Ελλάδα».

«Καθυστερεί η βοήθεια προς την Ελλάδα καθώς αυξάνεται η πίεση για μεταρρυθμίσεις», είναι ο τίτλος των New York Times. «Οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης άσκησαν περαιτέρω πιέσεις στην Ελλάδα, αναβάλλοντας τις κινήσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και υπονοώντας ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα λιτότητας».

«Οι υπουργοί καταπιάνονται με το ελληνικό έλλειμμα» αναφέρει η Wall Street Journal. «Οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων στη Φινλανδία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ωστόσο υπονόησαν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, δεδομένης της επιδείνωσης της δημοσιονομικής θέσης της χώρας».

«Ελλάδα: Μία χαμένη υπόθεση» είναι ο τίτλος της στήλης Lex των Financial Times, που υποστηρίζει ότι ό,τι και να κάνει η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011. «Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση αποφεύγει τις πιο δύσκολες προκλήσεις επειδή δεν έχει το πολιτικό θάρρος. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η Αθήνα είναι σε ένα φα΄τυλο σπιράλ που αποτελεί σημαντική απειλή για την ευρωζώνη. Είναι καιρός οι πολιτικοί να θέσουν τις σωστές προτεραιότητες. Στόχος δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά της ευρωζώνης», τονίζει ο αρθρογράφος, που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει εντός της ευρωζώνης («ακόμα και ως πρελούδιο της εξόδου της από τη ζώνη»).

«Οι υπουργοί της ευρωζώνης θέτουν εκ νέου τους στόχους της Ελλάδας», τιτλοφορείται άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι ετοιμάζονται να παραβλέψουν την αποτυχία της Ελλάδας να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011, καθώς είπαν ότι θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της Ελλάδας βάσει στόχων που συνδυάζουν τα στοιχεία για φέτος και του χρόνου», αναφέρει το δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα