Μ. Σουλτς: Πρέπει να εκταμιευτεί η έκτη δόση

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 18:47
UPD:18:51

Την ανάγκη να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, «για να μην υπάρξει χρεοκοπία, που θα τους συμπαρέσυρε όλους με ανυπολόγιστες συνέπειες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία ο κ. Σουλτς επεσήμανε πως χωρίς ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ τους στόχους της. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «μόνο λιτότητα δεν επαρκεί, χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις».

Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς.

«Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας βρίσκονται στη Γαλλία και είναι ιδιωτικές τράπεζες, που αν χρεοκοπήσουν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση της Γαλλίας και δεν χρειάζεται καν να διανοείται κανείς τι θα γινόταν μετά από παρόμοιες εξελίξεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία», σημείωσε, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Πρόσθεσε ακόμη πως στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή έχουμε «μια μικρή φωτιά, την οποία πρέπει να σβήσουμε, για να αποτρέψουμε τη μεγάλη πυρκαγιά».

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ε.Κ. υποστήριξε ακόμη ότι τα ζητήματα που αφορούν στο ευρώ πρέπει να μεταφερθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταστεί σαφές στο δίδυμο Γαλλία - Γερμανία ότι δεν έχουμε κρίση του ευρώ, αλλά πολύ βαριά κρίση αυτών που διαχειρίζονται το ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα