Tέσσερα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 13:59

Τέσσερα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά αποφάσισε σήμερα η Εθνική Επιτροπή για το ευρώ, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκου Γκαργκάνα, των υφυπουργών Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη και Ανάπτυξης κ. Χρήστου Θεοδώρου καθώς και των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και των άλλων φορέων.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός τα μέτρα αυτά είναι:

α) η αναγραφή των τιμών που είναι κάτω του ενός ευρώ σε λεπτά και όχι με δεκαδικά ψηφία. Δηλαδή, η τιμή θα είναι 75 λεπτά και όχι 0,75 ευρώ.

β) η επιβολή προστίμων επι τόπου στις επιχειρήσεις και σε καταστήματα που θα εντοπίζονται να υπερτιμολογούν.

γ) η έναρξη εντός δεκαημέρου της διαφημιστικής καμπάνιας για το ευρώ, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για το νέο νόμισμα. Η καμπάνια θα έχει τίτλο "Το λεπτό έχει αξία".

δ) Οι τράπεζες να εφοδιάζουν τους καταναλωτές και με νομίσματα των 10 και των 5 ευρώ και όχι μόνο με χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι παρατηρείται ανακοπή της ανοδικής πορείας του,αλλά τόνισε η πορεία του εξακολουθεί να προβληματίζει.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι τα τελευταία φαινόμενα υπερτιμολογήσεων στην αγορά έχουν προσθέσει στον τιμάριθμο 0,1 έως 0,3 εκατοστιαίες μονάδες.

Πηγή: (ΑΠΕ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα