Reuters: «Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκταμίευση της δόσης»

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 14:37
UPD:14:43
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Η τρόικα κατά πάσα πιθανότητα θα εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ωστόσο η Αθήνα δεν θα πρέπει να το θεωρεί ως δεδομένο, αλλά να δείξει πρώτα ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, υψηλόβαθμη πηγή της τρόικας φέρεται να είπε στο Reuters.

«Σημειώνουμε πρόοδο, αλλά αργή πρόοδο. Ο βασικός λόγος είναι ότι (η κυβέρνηση) χρειάζονται περισσότερο χρόνο», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κλείσει κανένα από τα κεφάλαια».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να μην εκταμιευθεί η έκτη δόση, ο αξιωματούχος απάντησε: «Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

«Προχωράμε ομαλά στις διαρθρωτικές αλλαγές. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει τη δημοσιονομική πλευρά. Έχουμε καλή πρόοδο στο 2012 αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα το 2013-14», πρόσθεσε, ενώ δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Η Ελλάδα αργεί να εκπληρώσει το στόχο των ιδιωτικοποιήσεων λόγω καθυστερήσεων στη δημιουργία του ταμείου που θα τις χειριστεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όσο για τη συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Ελπίζουμε να δούμε περισσότερες (τέτοιες εξελίξεις), τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα