Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών επί τάπητος στη συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 08:38
UPD:09:21
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης ευρωπαϊκών τραπεζών θα συζητήσουν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στη συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή στο Βερολίνο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17 Οκτωβρίου.

Οι ευρωπαϊκές αρχές επιδιώκουν την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελπίζουν ότι η λήψη συντονισμένων μέτρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο θα αποφασισθεί κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου.

Παρά την επιφυλακτική στάση της Γαλλίας, τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θεωρούν ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελεί προτεραιότητα.

«Προτείνουμε τώρα στα κράτη μέλη την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να μπορέσουν να απαλλαγούν από τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού τους», δήλωσε την Πέμπτη ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα