Δ. Δασκαλόπουλος: Ο πατριωτισμός των επιχειρηματιών αποδεικνύεται στην πράξη

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 11:17
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πατριωτισμός των επιχειρηματιών αποδεικνύεται στην πράξη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απαντώντας εμμέσως στις προσκλήσεις για επίδειξη πατριωτισμού από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι οι σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις καταβάλλουν κάθε χρόνο στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 68% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ενώ το 2009 και το 2010 κατέβαλαν πέραν των τακτικών φόρων 1,8 δισ. σε έκτακτες εισφορές, ποσό που υπερβαίνει τις συνολικές περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Στην πράξη, όπως τόνισε, η μεγάλη πλειοψηφία, των Ελλήνων επιχειρηματιών εξακολουθούν και σήμερα να παλεύουν και να παράγουν, αντιμέτωποι με τη βαθιά ύφεση, την ακραία χρηματοπιστωτική στενότητα, τους βαρύτατους φόρους και τη γενικευμένη ανασφάλεια, χωρίς να κλαίγονται και χωρίς να καταγγέλλουν.

άλεσε τέλος τους Γερμανούς επιχειρηματίες να στοιχηματίσουν έμπρακτα στο ελληνικό αναπτυξιακό μέλλον, με κοινά επενδυτικά σχέδια και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του ο κ. Markus Kerber, στέλεχος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τα φερμανικά μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος στη γερμανική κοινή γνώμη ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα