Επίτροπο για το ευρώ προτείνουν Γερμανία - Ολλανδία

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 18:11
UPD:18:17

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ανέφερε πως στηρίζει την ιδέα για το διορισμό ενός επιτρόπου που θα φροντίζει να τηρείται το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Υπέρ της σύστασης θέσης «Επιτρόπου του Ευρώ», με αποκλειστικό αντικείμενο το ενιαίο νόμισμα, τάχθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν σήμερα στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ρούτε, ανέφερε πως στηρίζει την ιδέα που προωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Ολλανδία, το διορισμό δηλαδή ενός επιτρόπου που θα φροντίζει να τηρείται το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτούμε ευρύτερα επειδή το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης συνιστά μεγάλη πρόοδο όμως το δικαίωμα παρέμβασης, το οποίο χρειαζόμαστε όταν κάποιες χώρες επιμένουν να μην τηρούν το Σύμφωνο, δεν διατυπώνεται επαρκώς» εκτίμησε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, ευθύνη του Επιτρόπου του ευρώ θα ήταν κυρίως να τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη. Σήμερα εποπτικό ρόλο για το ενιαίο νόμισμα έχει ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Όλι Ρεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα