Πρόσκληση σε Γάλλους επιχειρηματίες για επενδύσεις

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 13:11
UPD:13:27

Πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Γαλλο-ελληνικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια οικονομική συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί επικερδής και επωφελής και για τις δύο χώρες, επισήμανε πως οι γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική οικονομία.

Ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία, ότι η ελληνική οικονομία για τις γαλλικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν είναι ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον, καθώς και ότι η Γαλλία είναι μια χώρα στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει δυνητικά τις εξαγωγές της.

Χαρακτήρισε επίσης τη Γαλλία ως στρατηγικό εταίρο στο σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να οργανώσουν συστηματικά τη διμερή τους συνεργασία και να την εντάξουν σε μια σταθερή συμμαχία για την ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του επέκρινε την ΕΕ για την αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων, η οποία, όπως είπε, σκοτώνει την πραγματική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε ένα τρίπτυχο δράσεων, οι οποίες απαιτούνται για την οριστική και βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση και συνοψίζεται σε αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σταθερότητα, δημιουργία ρευστότητας στην αγορά και ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Παρουσίασε παράλληλα το σχέδιο που εφαρμόζεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και το οποίο, όπως είπε, έχει ήδη αρχίζει να αποδίδει.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία επιδιώκουμε τη μεταστροφή της χώρας μας σε μια παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Ικανή να στέκεται στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις και να κερδίζει μέσα σ’ ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με θετικές προκλήσεις για την υγιή επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός απευθυνόμενος στους Γάλλους επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία έχει ανάγκη από σοβαρές, μεσοπρόθεσμες επενδύσεις. Και γνωρίζω καλά ότι αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των γαλλικών επενδύσεων», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης και κατέληξε λέγοντας: «Σας καλώ λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε μια επωφελή και για τις δύο χώρες συνεργασία που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει μέσα στον επόμενο μήνα όλες τις πιθανές επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις μεγάλες και μεσαίες γαλλικές επιχειρήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα