Δεσμεύσεις από Eurobank- Alpha bank έλαβε η ΟΤΟΕ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 17:02

Τη δέσμευση των διοικήσεων Eurobank - Alpha bank ότι μετά τη συγχώνευση η αξιοποίηση των εργαζομένων των δύο τραπεζών θα γίνει με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια έλαβε η ΟΤΟΕ σε συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Ν. Νανόπουλο και Δ. Μαντζούνη.

«Δεν ξεκινήσαμε τη διαδικασία της συγχώνευσης για να κάνουμε απολύσεις. Η αξιοποίηση δε των εργαζομένων θα γίνει με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια, ανεξάρτητα από την τράπεζα προέλευσης», ανέφεραν οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Διαβεβαίωσαν παράλληλα πως «οι οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, δεν αφορούν στις θέσεις εργασίας, αλλά θα κινηθούν σε άλλα επιχειρηματικά πεδία, με στόχο την ανάπτυξη της νέας τράπεζας και τη θετική συμβολή της στην οικονομία και στην πορεία της χώρας».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων τη συγκρότηση μικτής επιτροπής τραπεζών και συλλόγων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εργασιακά ζητήματα και επεσήμανε ότι «στις μέρες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ρευστότητας και ανασφάλειας, που ζούμε όλοι μας, ο διάλογος και η κοινή δράση για την επίτευξη κοινών στόχων και σκοπών είναι επιβεβλημένος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα