Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 09:52

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Ερχεται η έκτη δόση αλλά και τα νέα μέτρα".

"Στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετεί η τρόικα την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα για το 2013 και 2014 τα οποία θα «κλειδώσουν» μέχρι τα μέσα του 2012", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Η τρόικα «απελευθερώνει» τη χορήγηση της 6ης δόσης".

"Η έκτη δόση του δανείου των 8 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμη, πιθανότατα, στις αρχές Νοεμβρίου και αφού προηγουμένως το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνουν την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Βόμβα» από Τρισέ".

"Δραματική έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ, να αναλάβουν άμεσα δράση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, απηύθυνε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ. Σημείωσε ότι η κρίση είναι συστηματική και πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η όποια καθυστέρηση θα είναι καταστροφική".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η ετυμηγορία της τρόικας".

"Ζοφερότερες προβλέψεις για το ύψος της ύφεσης το 2012, ενστάσεις για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και επιφυλάξεις για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία αναθέτει στο eco/fin και το ΔΝΤ την έγκριση του τελικού «ok» για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα