Ικανοποιημένος ο υφυπουργός Ανάπτυξης από τις τιμές στην αγορά

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 14:34

Ικανοποιημένος δήλωσε από την εξέλιξη των τιμών στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τη Βαρβάκειο Αγορά Αθηνών.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ σχετικά με την απεργία διαρκείας των πωλητών και εμπόρων λαϊκών αγορών αλλά και την απεργία των (φορτηγών) μεταφορέων, δήλωσε ότι τα θέματα που άπτονται θα εξεταστούν από την κυβέρνηση.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών υπέγραψε σήμερα μνημόνια συνεργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα που εντοπίζουν οι καταναλωτές.

Με το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών συμφωνήθηκε στο μνημόνιο να πραγματοποιούνται δειγματοληψίες και έρευνα αγοράς και να εκδίδονται τακτικά δελτία προς ενημέρωση ενώ με την ομοσπονδία Εστιατόρων συμφωνήθηκε το πάγωμα των τιμών η καθιέρωση μενού σε τιμή κόστους κάθε εβδομάδα και καθιέρωση φύλλου εντυπώσεων-παρατηρήσεων για τους πελάτες.

Σε συνέντευξη Τύπου, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών ήταν πρώτη κατηγορία στη λίστα παραπόνων του ΙΝΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα