Θ. Καρατζάς: Tριπλάσιες οι χορηγήσεις προς μικρομεσαίες σε δύο χρόνια

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 17:07

Σε δύο χρόνια το σύνολο των χορηγήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα τριπλασιασθεί, εκτίμησε ο διοικητής της τράπεζας Θ. Καρατζάς σε συνάντηση στην Πάτρα με περισσότερους από 330 επειχειρηματίες από τους νομούς της Αχαϊας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Καρατζάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα θεωρεί ότι από τις μικρές μονάδες παραγωγής αγαθών και προσφοράς υπηρεσιών, θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον οι νέες σημαντικές καινοτόμες επιχειρήσεις που θα διευρύνουν την παραγωγική βάση της οικονομίας και θα συμβάλλουν στην αύξηση απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Για τον λόγο αυτό, όπως επισήμανε στους επιχειρηματίες ο κ.Καρατζάς, η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Πίστης, που αποτελεί την επιτελική μονάδα για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τον ρόλο των χρηματοδοτικών κέντρων.

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Ανδρέας Βρανάς, αναφερόμενος στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ειδικότερα στα δύο προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας Μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού, τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει 225 καταστήματα του δικτύου της, προκειμένου να καλύψει σε όλη τη χώρα τις ανάγκες ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των επενδυτών. Σε κάθε κατάστημα εκπαιδευμένα στελέχη θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους επενδυτές, θα βοηθούν στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και θα φροντίζουν για την υποβολή πλήρους φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου για την έγκριση των επιχορηγήσεων.

Η έναρξη της παραλαβής των προτάσεων αναμένεται να αρχίσει σύντομα, ενώ η ολοκλήρωση αυτής της φάσης, καθώς και της αποστολής στη συνέχεια των προτάσεων στις 13 Περιφέρειες προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα