Εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Αυστρίας

Συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη - Ρ. Μιτερλένερ
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 20:01

Την προθυμία του να προωθήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Ρ. Μιτερλένερ (δεξιά) στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Πρώτο βήμα» για την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, χαρακτήρισε τη σημερινή του συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Ρ. Μιτερλένερ.

Ο Αυστριακός υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας για την έξοδό της από την κρίση και δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας προκειμένου να ενημερωθούν οι Αυστριακοί επενδυτές για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Προανήγγειλε μάλιστα την αποστολή πολυμελούς αντιπροσωπείας στις 24 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, αποτελούμενης από σημαντικούς κυβερνητικούς παράγοντες, εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας καθώς και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Στόχος της αποστολής, διευκρίνισε ο κ. Μιτερλένερ θα είναι να προσφέρει επίσης τεχνογνωσία σε θέματα προσέλκυσης ξένων και ενίσχυσης εθνικών επενδύσεων καθώς και σε θέματα προώθησης της έρευνας, του τουρισμού και συνεργατικών επιχειρηματικών σχημάτων.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τις αυστριακές επιχειρήσεις να εμπιστευτούν την Ελλάδα, καθώς όπως είπε, οι ευκαιρίες είναι πολλές «και το επενδυτικό περιβάλλον γίνεται καθημερινά καλύτερο».

«Μπορείτε να εμπιστευτείτε την ελληνική οικονομία. Και να δείξετε έμπρακτα αυτή την εμπιστοσύνη σας επενδύοντας στην Ελλάδα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα στην Αυστριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου είναι ότι οι δύο χώρες έχουμε πολλές αναξιοποίητες επενδυτικές δυνατότητες», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς παράγοντες της αυστριακής κυβέρνησης, διεθνών οργανισμών και επιχειρηματικών φορέων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα